top of page

Jaarhoroscoop 2022 - GROEI IN HET COLLECTIEF BEWUSTZIJN

Zoals de Griekse filosoof Plato het al benoemde als ‘The Great Ages’, breekt er iedere 2160 jaar een nieuw tijdperk aan. De mensheid groeit en evolueert in bewustzijn én omdat de aardas draait. Ieder nieuw tijdperk is verbonden met de twaalf tekens van de astrologische westerse zodiak, oftewel dierenriem. Hierin worden nu nog resten ervaren vanuit de processen van het vissentijdperk.


Wat je in de jaarhoroscoop 2022 gaat ontdekken


* Wat kan jouw bijdrage zijn

* Hoe ziet je rode draad eruit

* Wat heb je dit jaar nodig


Het is de navigatie van de tijdloosheid én de expressie van je ziel, die ook nu weer de collectieve koers bepaalt in het jaar 2022. Het is slechts aan jou om je hierop af te stemmen en mee te bewegen. Dit, zodat je door de façades van deze tijden heen kunt prikken.


Dit betekent dat jezelf loskoppelen van oude stukken, tegelijkertijd bij jezelf blijven en vanuit volledige compassie en liefde naar je naasten en de wereld te kunnen kijken, je hoogste goed kunnen worden. Dit natuurlijk vanuit de keuze van je vrije wil en het nemen van eigen verantwoordelijkheid en geheel in dit alles.

Jouw bijdrage aan deze nieuwe wereld zal nodig zijn en reken erop dat je vleugels groeien in 2022, als het je lukt om jouw steentje bij te dragen in dít jaar van verdere groei naar collectief bewustzijn. Ego, individualiteit, macht in leiderschap en hebzucht worden verder op de knieën gedwongen om het bijltje erbij neer te gooien. Dit zal voor opzienbarende situaties, wereldnieuws en eyeopeners zorgen in 2022.

De grote geluksbrenger Jupiter met zijn start in het teken Vissen, waar deze weldoener vanuit oudsher zo vertrouwt mee is, start direct in januari met grote healing en vergeving aan de aarde en al haar bewoners. Vanuit de traditionele astrologie zijn deze twee oude maatjes. Deze kracht van helende frequenties en licht zal met name de hele maand april 2022 enorm zijn. Van 9 tot 12 april exact, door zijn samenstand met heerser van Vissen, namelijk Neptunus.


Het is niet ondenkbaar dat het element water, gaat zorgen voor letterlijke wateroverlast op verschillende delen van de wereld. Dit, alsof het plan van de ‘nieuwe schepping’ het nodig acht om samen met miljarden kristallendeeltjes dát te zuiveren en reinigen waar nodig is.


Dat de genezende kracht van Jupiter een race tegen de klok maakt, die overigens ook aan een nieuwe telling toe is, blijkt uit het feit dat hij op 10 mei via een klaroenstoot zijn intrede maakt in het lenteteken Ram. Én dit is nodig. Normaliter beweegt de planeet Jupiter gemiddeld 1 volledig jaar door een sterrenbeeld. Zijn voornemens om hier tot 28 juli op vurige en daadkrachtige wijze zijn voorbereidingen te doen voor de huidige Watermanfrequenties blijkt nodig te zijn. Opstand, vernieuwing en een nieuw begin wacht je aan de horizon. Dan keert Jupiter vervolgens terug via de kruisbogen en krachtpatser richting de onvoorwaardelijke Vissen. Pas op 20 oktober is deze terugkeer een feit, om zijn laatste healing capaciteiten op te pakken.


Overgave en naastenliefde staan in 2022 lijnrecht tegenover rationaliteit en zelfredzaamheid. Dit om vervolgens de lessen te leren om met open hart, liefde en eenheid steeds meer ruimte te geven. Er gaan situaties ontstaan waarin het verbinden en samenwerken met je naasten, als rode draad door het jaar 2022 gaan bewegingen.


De constellatie van de planeten Saturnus in Waterman en Uranus in Stier, welke vorig jaar behoorlijk wat stof hebben doen opwaaien in verband met demonstraties en felle bewind voeringen, verlaten halverwege februari 2022 het veld. In de maand juli bouwen deze krachtvelden zich weer op, om in oktober weer in een exacte positie voor twee weken samen te komen. Dit nu beiden in de zogenaamde retrograde stand. Hergroepering en oude, niet afgeronde thema’s komen elkaar collectief en via een herhaling weer tegen om afgerond te worden.


Er ontstaat tevens helder zicht op jezelf en dát wat er rondom je heen gebeurt. Met name tot juli staan de nevelen van Neptunus in Vissen, zo ver mogelijk weg van de intense processen van Pluto in Steenbok. Als een soort doorkijkluikje wordt er helderheid gecreëerd. En al die tijd is het je ziel die vrij in jou leeft en met je meekijkt, liefdevol je aandacht trekt en je toefluistert bij jezelf te blijven en de impulsen van je hart te volgen. Begeef je met grote regelmaat daarom achter de schermen en in de oase van stilte. De grote transformatie en reset blijft in volle gang.


Het zogenaamde half-sextiel tussen Saturnus en Neptunus, blijft je van 1 april tot en met 15 juli aan het werk houden. Het aanmoedigen om je dromen niet los te laten en mee te blijven bouwen op het fundament welke Saturnus in Waterman ongelofelijk blijft bieden. Er glooit licht aan het einde van een donkere tunnel en donkere tijden.


De planeet Venus is dit jaar enorm sterk vertegenwoordigd, samen met de planeet Jupiter. Deze kleine én grote geluksbrenger werken ongelofelijk samen in deze tijden van groei naar het collectief bewustzijn.

Dat de bewustzijnsverschuiving niet op de ene van de andere dag plaatsvindt zaait verwarring en onrust echter, zie het als de Zon die langzaam opkomt en ervaar het als een bijzondere periode tijdens jouw reïncarnatie nu. Je bent hier niet voor niets!


Werk samen, keer terug naar jouw innerlijke rijkdom, wees liefdevol en blijf dromen. Immers dromen zijn als zetels voor je ziel.


Heb een fantastisch, voorspoedig, liefdevol en magisch 2022.


Sandra © Sandra Jansen van Galen
Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page