top of page
  • Foto van schrijverSandra

Maandprognose juli 2023 - GLANS VAN GEVOELIGHEID EN KRACHT

Via de ultieme constellatie en exacte conjunctie van de Zon en de planeet Mercurius in het gesternte Kreeft, wordt de trend deze maand vooral in de gevoelslagen gezet. Je zult dan ook merken dat je momenteel je wereld het liefst even klein maakt. De behoefte hebben om je te omringen met diegenen die het dichtst bij je hart staan. Fijne, vertrouwde en intieme gesprekken kunnen voeren, met af en toe een emotionele tint. Mercurius en de Zon nodigen je uit om vooral tot 11 juli op laagdrempelige wijze thuis te komen bij elkaar.


Samen met de communicatieve Mercurius in Kreeft, zal je tot die tijd merken dat je verlangen vergroot wordt, om vrije tijd door te brengen met je gezin, familie en lieve vrienden.

Er word je alle gelegenheid geboden om verloren tijd in te halen en oude herinneringen op te halen. Plan iets fijns met vrienden of familie die je door de hectiek van alle dag, lange tijd uit het oog bent verloren. Deze momenten zijn goud waard.


Het komt dan ook goed uit dat de zomervakantie voor velen is aangebroken.

Geef de magische krachten van kneuterigheid en gezellig samen zijn dan ook alle ruimte. Hier ligt namelijk de levenskracht. Back to basic en je opnieuw herinneren wat de essentie van het leven is.


De levenskracht en het vuur van de Zon, wordt geblust door het element water van het sterrenbeeld Kreeft. Dit is ook te merken aan de tijdelijke, soms ook regenachtige verkoeling. Het is alsof de Aarde je even een adempauze biedt, voordat de warmte straks na 21 juli weer los barst.

Zodra de kleine bewegelijke Mercurius op 11 juli de speelsheid van Leeuw in beweegt, voeden de elementen lucht en vuur elkaar om nieuwe bewegingen op te pakken en de grote wijde wereld opnieuw te verkennen. Een prachtige voorbode voor de Zonne-overgang naar zijn eigen, krachtige teken Leeuw.


Venus strooit al haar schoonheid uit via de gulheid en hartenwarmte van Leeuw en richt vanaf 23 juli al haar aandacht samen met je naar je binnenwereld. Venus beweegt vanaf dat moment voor een lange periode namelijk vanuit het stationair (schijnbare stilstand) zijn, naar haar ‘retrograde’ stand. Deze periode duurt tot en met 4 september.

Dit betekent dat je deze hele zomerperiode regelmatig wordt getoetst hoeveel aandacht en liefde je nu werkelijk voor jezelf hebt. Ben je niet te veel met anderen bezig, ben je misschien afhankelijk van de liefde van de ander, zet je jezelf voldoende centraal.


In je power komen, je sterk en vol energie voeden, vormen al die tijd tijdens de midzomer periode een waardevolle en inspirerende opdracht.


De planeet Mars biedt een gezonde kritiek via de sterrenstof van Maagd. Blijf met deze kracht doelgericht en wijk niet voor een gezonde dosis kritiek, ook al dreigen de waterlanders van de emotionele, terugkrabbelende Zon in Kreeft.


Als ultra fijngeweven draadjes neemt de planeet Neptunus in haar eigen Vissen je direct vanaf de start van deze maand mee naar de parallellen werelden, door haar retrogradestand. Er is een nieuwe missie voor je ontstaan, namelijk het verder

ontwikkelen en openen van je zesde zintuig, meer vertrouwt raken met je intuïtie en terugkeer naar je mooie zelf.


Take your time en geniet van deze bijzondere zomerse reis.


Sandra
© Sandra Jansen van GalenRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page