top of page

Maandprognose oktober 2020 JOUW SCHEPPINGSKRACHT

Met de volle Maan in het sterrenbeeld Ram en haar beloftes om je de empowerment te bieden, die je op dit moment en deze maand nodig hebt, start deze 4-wekelijkse cyclus.

Al eeuwen en sinds de mensheid, zijn de magie van de Maan en daarmee ook haar vrouwelijke scheppingsdrang en kracht, toonaangevend. De bezieling en natuur van de Maan doet er alles aan om keer op keer je aandacht te trekken. Het is slechts de bewuste afstemming die je nodig hebt, zodat je werkelijk ervaart om te kunnen koersen op je eigen scheppingskracht.

Een kracht die je deze weken goed kunt gebruiken, omdat verinnerlijking weer en eigenlijk nóg steeds de hoofdrol speelt.


De tijd en de wijze waarop deze maand start, is om te oogsten van de kiemen die je tijdens de fase van Nieuwe Maan hebt uitgezet. De Maan heeft haar positie tegenover de Zon bereikt. De oppositie. Het is bloeitijd voor datgene waar je jouw intenties voor hebt uitgezet. Nu is er de gelegenheid om de vruchten te plukken, omdat het bloeitijd is. De energie van de Maan in Ram is namelijk op haar hoogtepunt en de vruchten zijn rijp. De woorden ‘Ik Wil’ staan hierin centraal. Dit is een thema welke deze hele maand centraal blijft staan.


De Zonnekracht in de zachte en diplomatieke Weegschaal doet je verlangen naar harmonieus samenzijn vergroten. Geef toe aan je hartsverlangen om niet alleen je liefdesleven, alle welverdiende aandacht te geven, maar ook je vriendschappen te voorzien van fijne aandacht. Je zult merken dat er naast de donkere mantel die over de Aarde ligt, je behoefte steeds meer toeneemt richting verzachting en lichtheid.

Weegschaal is de levenskunstenaar en nu je bent aangekomen in de 7e van de reeks dierenriemtekens, ben je beland in de resonantie van de overgave aan de liefde en schoonheid. Merk je dat je softer wordt, geef je hier dan heerlijk aan over.


De planeet Venus vraagt op punctuele wijze je aandacht voor het zuiverende principe. De verhoogde, spirituele octaaf van Venus roept de heilige Maagd aan tot 28 oktober. Dan kiest deze Aphrodite ervoor om de Zon tevens op te volgen in de schoonheid van Weegschaal. Tot die tijd wordt alles gegeven om vanuit de reinheid van Maagd jezelf op te blijven roepen tot zelfreflectie, gezondheid, beweging en orde te scheppen in jezelf. Dat is misschien een hele klus in de chaos van dit moment echter, hier heeft het astronomische plan ook weer een oplossing voor.

De communicatieve planeet Mercurius beweegt namelijk sinds afgelopen zondag 27 september, door de intense Schorpioen. Dit beïnvloed je denken, gedachtenkracht en handelen hierna enorm. Ben je momenteel wat wiebelig op emotioneel en psychisch gebied, beland je met het grootste gemak in je eigen loopgraven. Is er de behoefte ontstaan naar grondig zelfonderzoek om de onderste steen boven te halen, ga vooral aan de slag. Op 14 oktober zal Mercurius in retrograde richting gaan bewegen, waardoor processen zich nog verder gaan verinnerlijken. Beweeg dus mee in het kosmische plan en trek je regelmatig terug voor momenten van mindfull zijn, meditatie en beweging in de steeds verder opkomende oogstrelende en bontgekleurde herfst.


Omdat Mars in zijn eigen teken Ram, ook deze hele maand in tegengestelde richting beweegt is het goed je er bewust van te zijn dat overgave aan jezelf en de situaties in de buitenwereld, van groot belang zijn.

Verinnerlijk, neem je rust en stel té hoge eisen bij. De periode van opschoning van oud zeer, karma en dat wat je voor jezelf hebt laten liggen in het verleden, blijven je aandacht vragen. Besef dat alles ‘tijd en geduld’ nodig heeft. Verdiep en bekrachtig jezelf op liefdevolle en aangename wijze.


De collectieve stand van Pluto in Steenbok bereikt op 4 oktober opnieuw zijn retrogradestand. Hiermee start opnieuw als synoniem het proces van het astronomische tribunaal van wereldwijde, economische en politieke processen.


Laat niets meer in de weg staan om jouw Licht te kunnen laten stralen. Zowel op persoonlijk als collectief niveau ben je ontzettend belangrijk.

Blijf beseffen dat jij de Schepping bent!


Met liefde Sandra

© Sandra Jansen van Galen


197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page