top of page
  • Foto van schrijverSandra

NIEUWE START - Astrologische update april 2023

Met grote belofte om er een fantastische nieuwe 12 maanden reeks van te maken, heeft de Zonnepoort de vurige Ram bereikt en hiermee opnieuw de deuren geopend. Alles staat in het teken van een nieuwe cyclus, start én de kracht van manifestatie.

Je lichaam en ziel zijn klaar voor een nieuw begin! Je doet er goed aan mee te bewegen in deze natuur.


Sterk en doortastend via zijn gebundelde energie drijven de kleuring en invloeden van het sterrenbeeld Ram de planten omhoog door de donkere koude aarde, naar het zonlicht toe. Deze manifestatie en krachtinspanning is te vergelijken met het baren van een kind. Moeder natuur komt via de klaroenstoot van Ram tot nieuw leven. Frisse en nieuwe energie stroomt over de Aarde en al haar bewoners en biedt moed en daadkracht. De puber in je wordt opnieuw tot leven gewekt. Maak gebruik van dit nieuwe avontuur en creëer jouw brandt new start!


De eerste volle Maan van dit voorjaar valt op donderdag 6 april. Hiermee is het kwikzilver van de Maan ook de toonaangever van het traditionele Pasen. Het is de zachte en harmonieuze Weegschaal oppositie Ram, waardoor een brug ontstaat tussen strijd, daadkracht en diplomatiek overleggend samenzijn. Een boeiende combinatie en moment in tijd voor je persoonlijke ontwikkeling, waarin het juist de bedoeling is om vooruit te kijken.


Op 11 april verruild de planeet Venus haar liefdesrelatie met Stier om de nieuwsgierige en speelse Tweelingen in te gaan. Vanaf dat moment neem je het minder nauw met serieuze bezigheden. Een nieuwe Lente heeft zich immers aangekondigd onder het ‘hoofdteken’ Ram. Het eerste teken opgebouwd uit het element vuur en hiermee de krachtigste. Je improvisatietalent wordt hierdoor overigens vrolijk aangemoedigd.


De grote gelukbrenger en eeuwige optimist Jupiter, beweegt met een grote snelheid tevens door de sterrenconstellatie van Ram. Deze maand werkt hij via een conjunctie (samensmelting) met de centaur Cheiron.

Vanuit de mythologie afgebeeld als half mens – half paard, wat symbool staat voor het ooit in je jeugd beteugeld zijn, staat je een glorieuze doorbraak te wachten. Focus je op wat je wilt om dé doorbraak te creëren waarin je ooit beteugeld werd!

Omdat de planeet Jupiter keer op keer via de astrologische wetenschappen aantoonde dat de power van zelfgenezing in je DNA aanwezig is, ontstaan er ontluikende eyeopeners voor jezelf.


De half sextiel met Uranus in Stier zorgt ervoor dat de veroveraar in je uitstekend gegrond is. Werkelijk vorm geven en de sleutel van je groei naar zelfbewustzijn goed gebruiken, wordt ten volle ondersteund.


De planeet Mars in Kreeft houdt je CHI op een laag pitje. De wintervermoeidheid duurt dit keer wat langer. Houdt hier rekening mee en plan je agenda vooral rondom je huis, tuin, gezin en familie. Wees zacht voor jezelf. Zodra de Zon op 20 april de rustige en trouwe inborst van het teken Stier bereikt, zal de vertraging als een zwoele lentebries over de Aarde neerstrijken. Een adempauze komt in zicht.


De communicatieve kleine planeet Mercurius gaat een dag later, op 21 april tot 15 mei voor de tweede keer dit jaar in een retrograde beweging (schijnbare terugloop) komen. De snelheid wordt dan helemaal uit de lucht gehaald. Via blokkades en omwegen tóch volop vooruit willen gaan, gaat je dan niet lukken. Pas je aan, vertraag en vindt hierin het evenwicht.


Adem in - adem uit, vertellen de planetaire krachten je. Kom tot rust om je te bezinnen. Het leven is té mooi om het slechts in je hardloopschoenen te ervaren. In vertraging via je wandelschoenen rust de kracht naar nieuwe en vruchtbare inzichten.


Heb een fantastische tijd!


Sandra© Sandra Jansen van GalenRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page