top of page

Jaarhoroscoop 2019

MEESTERWERK


Met het jaar 2019 op de deurmat en onze jaarwisseling als ijkpunt, staan wij aan het begin van een intrigerende en verwachtingsvolle nieuwe start. Als het goed is en het lukt om af te stemmen op de verfijnde snaren van onze innerlijke Harp, is de onrust, oftewel onderhuidse adrenaline voelbaar!

De dialoog tussen de planetaire krachten bieden ons 3x een verhoogde staat. Dit betekent dat de ultieme werking tussen de onderling betrokken planeten uitermate krachtig werken. De planeet Saturnus en zijn gesternte Steenbok bieden al direct tijdens de eerste 3 maanden van 2019, samen met Neptunus in haar Vissen, alles om persoonlijke, zakelijke en collectieve starheid te doorbreken. Het overwinnen van persoonlijke angsten wordt op vleugels gedragen! Het vormgeven en werken aan oplossingen hierin, werken vanuit harmonie samen. Mildheid en een beeld verruimende visie zijn veelvuldig aanwezig.

Deze trend wordt tijdens de maanden juni en juli op stevige wijze voortgezet, waarin onze persoonlijke uitdagingen centraler komen te staan. Werken aan onze idealen in combinatie met materiele zaken zullen geen windeieren leggen.

Echter, wat een voorwaarde moet zijn is dat één ieder van ons vertrouwd op de eigen wortels van het pure weten en spiritueel besefDrijf dus op de kracht van het innerlijk weten, met daarbij je levenservaringen en geestelijke inzichten.

Het is de nieuwetijdsgeest van de eigenzinnige Uranus welke in op 7 maart 2019 voor 7 jaar de overstap gaat maken naar de stille en vredelievende kracht van het gesternte Stier. Dit betekent niet alleen op collectief niveau grote en vernieuwende ontwikkelingen! Ook voor degen welke onder het gesternte Stier geboren zijn, of een sterkte Stier-bezetting hebben in hun unieke persoonlijke geboortehoroscoop, dat er grens doorbrekende situaties ontstaan. 

Het hemellichaam Uranus werd ontdekt toen de Franse revolutie op gang kwam en waarin Jung (liefhebber voor astrologie) de wereld van synchroniciteit – zo boven, zo beneden – opnieuw wakker maakte in ons bewustzijn. Met z’n allen drijven wij op de schitterende Aarde via de revolutionaire krachten van Uranus en het mystieke getal 7 mee, richting de 21eeeuw.

Meesterwerk komt in zicht!

Er komt een eind aan het oergeduld van moeder Aarde en dit sluit naadloos aan op het gesternte Stier. Ondanks dat Uranus zich niet lekker voelt in dit gesternte, gaat deze eigenzinnige gasreus alle ruimte maken voor een grote opruiming! Er wordt doorgestart met grote ontwikkelingen op het gebied van technologie, welke ook vooral op praktische wijze worden ingezet waarin de klimaatbeheersing zeer centraal staat. De milieudefensie krijgt meer dan de handen vol aan degenen die het nog maar durven wagen om grenzen te overschrijden op het gebied van vervuiling etc.

Dat dit nodig is, zal de Aarde op niet altijd prettige wijze laten weten. Het besef dat wij leven op 1 groot levend organisme en dat zij rilt en beeft van de koorts, zal ons meerdere malen wakker schudden.

Bewerkt voedsel krijgt steeds minder ruimte, de vleesindustrie en al het dierenleed hierin worden steeds zichtbaarder. Machtposities en hebzucht blijven via de transformatieve krachten van Pluto in Steenbok tevens onder druk gezet worden om doorbroken te worden.

Het genieten van huis en haard, de ultieme plek om tot rust te komen waarin steeds meer gevoel ontstaat voor energie, bijvoorbeeld de leer van Feng Shui, en onze accu weer op te laden, worden steeds belangrijker. Daarbij zal in onze democratie steeds meer opstand verschijnen. Het geduld en de lange adem van Taurus (Stier), zal via Uranus flink opgeschud en op de kop gezet worden.

Kortom, met z’n allen staan wij in de startblokken van een glansrijk en turbulent 2019 waarin gerechtigheid de leiding verder op zich zal nemen.

Ga mee op weg, durf uniek te zijn, maak je los van angsten en beweeg mee in de magie van 2019, zodat het ware Meesterschap zich in je kan ontluiken! 

Have a Great and Splendid New Year!

Sandra     

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page