top of page

Maandhoroscoop april 2019 - Nieuw Licht

Bijgewerkt op: 2 mei 2019

De Zon heeft er inmiddels voor gekozen om opnieuw zijn astrologische cyclus op te pakken en zijn sterrentocht door alle 12 archetypen, de sterrenbeelden te maken. Een natuurlijke cyclus welke de Zon al miljoenen jaren volbrengt, startende bij het gesternte Ram en eindigend met Vissen.

De weerspiegeling van het licht en de warmte van de Zon, belooft je vanaf nu de dofheid van je winterhuid te vervangen voor een glanzende brons gekleurde tint. Er wordt nu onafgebroken nieuwe energie gestuurd. Energie welke al je cellen wakker maakt, de winterslaap vervaagt om het nieuwe leven van de Lente alle ruimte te geven. Het gesternte Ram is het enige teken van de 12 dierenriemtekens die over zoveel scheppende kracht beschikt, om de sapstromen van het plantenrijk in beweging te zetten en moeder Aarde weer om te toveren in één betoverend, groen en bloemrijk geheel.

De klaroenstoot van Ariës – Ram, wekt je wereld opnieuw tot leven en bied je vanuit zijn zinderende kracht alles wat binnen zijn vermogen ligt, om jouw nieuwe lente te creëren!

Vindt opnieuw je bron van energie en laat je verwarmen en verrassen door het nieuwe Zonlicht en de lichte kanten van het leven. Er staat je namelijk een schitterende maand te wachten, waarin de ontluikende natuurweelde en nieuwe kinderdiertjes de magie van het leven opnieuw laten zien. Een nieuwe cyclus is gestart en laat dit alles je spiegel zijn, verteld Ram je.

Stap in je bron van energie en laadt je op met de woorden; wat wil ik! De centaur Cheiron in Ram zal je daar zeker in ondersteunen. De ‘Ramgekleurde’ stand van ‘nieuwe Maan’ op 5 april, biedt je nieuw zaad om dát wat wenselijk voor je is, te ondersteunen in groei en ontwikkeling. Neem die dag ook de tijd om jouw intenties via deze levenskracht vorm te geven.

Neem vooral de tijd om rustig op te starten, al is dit geheel tegen de natuur van Ram. De communicatieve Mercurius start samen met de nevelen van Neptunus in het gesternte Vissen op tijdens deze aprilmaand en gaat deze keer voor de slow start. Mercurius komt weer in beweging en werkt het beste als hij de nevelen achter zich kan laten. Geef jezelf tijdens de start van deze aprilmaand daarom een weekje om de via de Zonnekracht op te starten en kom dan lekker op gang. Zeker omdat Venus via Vissen nog even in droomland verblijft. Je communicatieve krachten zullen vervolgens vol temperament op 17 april, klokslag 08:01 uur tevens Ram binnen stuiteren.

De tijd van actie is dan aangebroken, waarin de planeet van Ram ‘Mars’, energiek via het teken Tweelingen zal meebewegen. Aan de grote voorjaarsschoonmaak, je tuin of balkon opfrissen en voorzien van bloemenweelde, het opleuken van je bank met frisse nieuwe kussentjes en kaarsjes, zal je veel plezier beleven. Immers, de passievolle en vurige Ram nodigt je uit om vooral je spontaniteit en impulsiviteit heerlijk de ruimte te geven. Projecten, werkzaamheden en andere zaken waarin je verwikkeld bent, ontvangen natuurlijk ook de positieve, enthousiaste en vurige krachten van Ram. Maak hier gebruik van!

De filosofisch ingestelde Jupiter in verhoogde stand met zijn Boogschutter, stuurt je via een inspirerende reis naar je innerlijk. Jupiter bereikt namelijk van 10 april tot 11 augustus zijn retrogradestand (naar binnen gericht). Je wordt geholpen te voelen en ervaren wat je nodig hebt om nog meer te kunnen stralen en waarmee je het zelfvertrouwen een boost kunt geven. Jupiter is de grote geluksbrenger en bied je de kracht van healing, moed en laat de juiste personen op je pad komen. Voel, ervaar en keer regelmatig terug in de stilte, zodat de kracht van je intuïtie je kan bereiken.

Het christelijke feest van de lente ‘Pasen’ wordt altijd gevierd na de eerste zondag van Volle Maan. Als op ‘goede vrijdag’ het kwikzilver van de Maan haar volle stand bereikt in het gesternte Weegschaal, stapt haar Venus tevens naar het teken Ram. Dat waar je voor wilt gaan, waarmee je affiniteit hebt, worden ten volle op vuurrijke wijze ondersteund.

Met het paasei, als symbool voor het nieuwe leven reikt er nieuw licht vanuit de horizon.

Met Liefde, Sandra


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page