top of page

Maandprognose mei 2020 - TOUCH OF LOVE

Bijgewerkt op: 5 mei 2020

Liever luisteren dan lezen? ... Ga naar Pod Cast


De Zonnekracht beweegt inmiddels ruimschoots door het gesternte Stier en biedt moeder Aarde en al haar bewoners, al zijn geduld en doorzettingsvermogen. Als eerste teken vanuit het element aarde, vertegenwoordigd Taurus vruchtbare bodem en ondersteund hij ieder jaar weer opnieuw vanuit de astrologische cyclus, het tot volledige wasdom kunnen komen van de oogverblindende schoonheid van de natuur.


De identiteit en levenskracht van deze voorjaarszon geeft je nu alle gelegenheid om in de rust te komen. Stier moedigt je aan om te genieten van de vruchten van het leven. Niet alleen al het goede vanuit de pure eenvoud, maar jezelf ook baden in weelde, gunt Stier je ten volle. Dit is natuurlijk aangenaam verpozen na alle strijd, acties en enorme aanpassingen die je tijdens de periode van Vissen naar Ram hebt moeten doen in deze tijden van crisis.


Hoe aangenaam de serene kalmte, stille kracht als rots in de branding van Stier nu even is, neem het ervan. Zo bedaart Stier en de Stiermens is, waarin gezond en praktisch verstand uitstekend resoneren. De grote voorkeur en het verlangen naar de eenvoud van het leven, wordt al snel weer verstoord door nieuwe ontwikkelingen. Als de Maan op 7 mei om exact te zijn 12.46 uur haar Volle Maanstand in Schorpioen bereikt, lijkt dit alvast een schot voor de boeg te zijn.


De vrouwelijke krachten en de Yin-energie van de kleine geluksbrenger Venus in het gesternte Tweelingen, heeft het plan opgepakt om 13 mei in een retrograde – tegengestelde – beweging te komen. Dit zal ongeveer voor een periode van 6,5 week zijn, namelijk tot 25 juni. Vanaf dat moment komt Venus vanuit het stationair zijn – stilstand – weer langzaam in beweging.

Dan is het goed je er bewust van te zijn dat je de liefde en affiniteit vooral uit jezelf mag halen. Ben je je hier niet bewust van dan zal je merken dat je op een soort eilandje belandt en meer op jezelf bent aangewezen. Niet alleen je geliefde, lieve vrienden, familieleden, maar bijvoorbeeld ook je collega‘s zijn namelijk minder in staat om je die aandacht te bieden, waar je dan zo naar verlangt! In je omgeving komt de harmonieuze verbinding moeizamer tot stand.


Venus in de verhoogde octaaf van de spirituele Tweelingen als de boodschapper tussen Hemel en Aarde, tilt je niet alleen op naar de parallelle sferen, maar wilt je al die weken dolgraag laten ervaren hoe bijzonder en waardevol het is om nóg beter samen te werken met je Inner Senses.


Tijdens deze periode wijkt Neptunus in haar verhoogde stand via de sferen van Vissen, geen enkel moment van Venus haar zijde. Beiden houden je aan het werk en moedigen je aan om naar binnen te keren, in de rust te komen en vooral je hart voor jezelf te open! Vindt de liefde en schoonheid in- en voor jezelf. Vandaaruit reis je met het grootste gemak door de sluiers en word je tevens geholpen om je frequentie en gevoeligheid nóg beter af te stemmen op dit Watermantijdperk. Dit, zodat je beter mee kunt bewegen.


Afscheid nemen van oude liefdessituaties die tijdens deze retrogradestand tevoorschijn kunnen komen via bijvoorbeeld je mail, app of andere communicatiemiddelen, kunnen voorkomen.

De gezaghebbende Saturnus besluit op 11 mei ook de retrograde

stand in te gaan, om zijn reis terug te gaan maken naar zijn eigen Steenbok.

Blijkbaar liggen er nog opruimklussen te wachten en moeten er op wereldwijd niveau en politiek gebied nog vuilnisbakken geleegd worden. Dit zal voor de laatste keer zijn. Saturnus zal op 2 juli terugkeren in Steenbok om dát recht te zetten, wat krom is gemaakt.


Ook Jupiter zal met de intense verbinding, die nog steeds voortduurt met de God van de onderwereld Pluto in Steenbok, op 14 mei retrograde gaan bewegen. Dit belooft niet veel goeds, maar wat ‘needs to be done’ zal onvermijdelijk zijn. Confronterende situaties op wereldwijd en economisch gebied worden door het vergrootglas van Jupiter verdiept, uitvergroot en zichtbaar.


Dit alles, ter voorbereiding op het einde van dit jaar, waarin je reis in dit Aquariustijdperk groen licht krijgt. Gelijkheid, waardigheid, democratie en broederschap voor ieder levend wezen worden met ongetemde wijsheid bekrachtigd.


Venus in Tweelingen, samen met Vesta als diamant, blijft met de onvoorwaardelijke liefde en compassie via Neptunus in Vissen, Lichtwezens in grote getalen sturen om te helpen, nu de fundering van de Aarde schud op haar grondvesten.


Vaar op deze zachte kracht, geef je over zodat je jouw uiterst subtiele kompas en ziel in al haar volheid kunt gaan ervaren.


Met Liefde, Sandra275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page