top of page

Maandprognose mei 2021 - ADEM IN

De Zonnekracht vervolgt momenteel op gestage wijze zijn tocht door de stille kracht van het gesternte Stier en moedigt je aan om op te laden via kalmte, ruimte en rust voor jezelf. Deze zeer aangename frequentie biedt de verleiding om even weg te zijn van dat alles wat ‘moet’.


Omdat Stier het tweede teken van de westerse dierenriem is en daarbij het eerste archetype vanuit het element aarde vertegenwoordigd, behoren vruchtbaarheid en grounding tot zijn sterke kracht. Beweeg hierin mee en vertraag je tempo. De sereniteit van de stilte zal je nieuwe inzichten en een rotsvast vertrouwen bieden.


Op de Aarde komen en je verbinding met de onvoorwaardelijke liefde van Moeder Aarde en al haar bewoners, worden je nu gegeven. Vol geduld en met een onstuitbaar doorzettingsvermogen, opgebouwd vanuit de astrologische techniek van het ‘vaste kruis’, word je opnieuw in contact gebracht met je eigen warmte. Daarbij is er tevens de wake-up call, om je ogen verder te openen voor de vruchten van de Aarde en haar scheppingskracht.


De planeet Venus biedt tot 9 mei tevens haar liefdevolle en helpende hand via het sterrenbeeld Stier. Het is deze verhoogde staat, die je vriendelijk en trouw blijft wijzen om je verbinden met datgene of diegene waar je van houdt en waar je voor wilt gaan. Wat zijn je talenten en kwaliteiten, of waar wil je jouw investering voor inzetten? Venus zal vervolgens die dag de overstap maken naar de communicatieve Tweelingen en ervoor zorgen dat je via haar Yin, ondersteund wordt om nieuwe contacten aan te gaan. Netwerken vanuit harmonieuze en diplomatieke wijze worden ondersteund. Maak hier gebruik van!


Om de wereld te veranderen, is samenwerken en verbinden met gelijkgestemden de enige manier. Venus en je vrouwelijke kracht is hierin uitermate belangrijk. Op 30 mei zal Mercurius voor de tweede keer dit jaar haar retrogradestand bereiken tot en met 23 juni en tevens in via de multitasker Tweelingen.

Oude herinneringen en contacten keren terug. De universele krachten vertellen je via de spiegeling en astrologische synchroniciteit dat het weer tijd wordt om de relatie, verbinding en contact met jezelf te herstellen. Je aandacht naar binnen keren, in gesprek met je inner senses – innerlijke zintuigen gaan, bieden waardevolle en prachtige inzichten.


Deze meimaand staat voor de meesten weer symbool voor fijne, lange weekenden. Het zijn de symbolentalen van dierenriemtekens Taurus – Stier en Gemini – Tweelingen, die de trefwoorden: samenzijn, plezier en mindful genieten op je ontbijtbord leggen.


Laat je zorgen los en laat je meedrijven door de wezenlijke lichtbollen - planeten daarboven in die oogverblindende sterrenhemel.


Op 14 mei maakt de grote gasreus en geluksbrenger Jupiter, even de overstap naar de ultieme zachtheid van het teken Vissen tot 28 juli om vervolgens weer terug te keren naar Waterman. Het zijn overgave en betovering die in een verhoogde staat van je bewustzijn worden gebracht. Daarbij zal de frequentie van het elementaire Licht je via het vergrootglas effect van Jupiter verder wakker maken uit je sluimerslaap.

Voor de controlefreaks wordt het wat lastiger. Het gevoel hebben dat zaken door je vingers glippen staan dan op de eerste plaats.


Dit zal nodig zijn en besef dat je belangrijk bent als je wakker bent in deze slapende wereld. De planeten Saturnus in de revolutionaire Waterman en Uranus in Stier komen elkaar namelijk voor de tweede keer via een spanningsaspect tegen. Met name de laatste twee weken van mei en de eerste twee weken van juni, staan er op collectieve wijze turbulente doorbraken en ophelderingen te wachten.


Adem nu dus in en kies er heel bewust voor om op te laden in de stilte en natuur.


Sandra
© Sandra Jansen van Galen


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page